Eva Mikulová Správy

Väčšina košických podnikov funguje v režime OTP. Zákazníkov to neodradilo, FOTO

Gastro prevádzky v meste sa od pondelka 16. augusta museli prispôsobiť novým pravidlám, platné pre oranžové okresy.

Ilustračný obrázok k článku Väčšina košických podnikov funguje v režime OTP. Zákazníkov to neodradilo, FOTO
21
Galéria
Foto: Eva Mikulová

Režim OTP (očkovaní, negatívne testovaní alebo tí, ktorí prekonali covid v posledných 180 dňoch) si vybrala väčšina košických podnikov v meste.

Podnik musí byť označený OTP a svojich klientov by mali v prevádzkach skontrolovať, či spĺňajú podmienky tohto režimu. Úplne voľný režim pre všetkých, sa podnikom neoplatilo zaviesť, pretože vtedy musia znížiť kapacitu o polovicu.

„Štát zhodil zodpovednosť na nás,“ zhodujú sa košickí podnikatelia v „gastre.“ Ak by totiž povolili vstup všetkým hosťom, tak by museli znížiť kapacitu a tak sa rozhodli pre OTP, čím vraj pobúrili niektorých svojich „štamgastov.“

Zvlášť na sociálnych sieťach sa mnohí vyhrážali, že do podnikov, ktoré budú selektovať a kontrolovať ľudí neprídu a tie následne údajne skrachujú.

Realita je však úplne iná. Podniky v meste sú otvorené a o svojich zákazníkov neprišli. „I keď sme v režime OTP, naši hostia to akceptujú a chápu. A naďalej ku nám chodia,“ hovorí majiteľka reštaurácie Tri ruže Júlia Frištiková.

V prevádzkach zatiaľ covid pasy kontrolujú pomocou mobilnej aplikácie a trvá to len pár sekúnd. Takže okrem peňazí si do podnikov nezabudnite priniesť i potvrdenie o očkovaní, testovaní alebo prekonaní ochorenia covid – 19.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM