Lenka Fedorová Krimi

Verejné obstarávanie v košickej škole s veľkým otáznikom: Muži zákona hovoria o škode 130 tisíc eur!

Muži zákona riešia kuriózny prípad verejného obstarávania na košickej univerzite. Výsledkom je podľa správy polície viac ako stotisícová škoda na účte školy.

Ilustračný obrázok k článku Verejné obstarávanie v košickej škole s veľkým otáznikom: Muži zákona hovoria o škode 130 tisíc eur!
Zdroj: TASR

Podľa polície začal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície trestné stíhanie pre zločiny machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe /trestná sadzba na 2 až 8 rokov/ a porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku /trestná sadzba na 3 až 10 rokov/.

„Skutku sa dopustila osoba zodpovedná za správu majetku jednej z univerzít v Košiciach a poverená verejným obstarávaním za tento subjekt ako obstarávateľa. Takto v priebehu rokov 2011 až 2015 s úmyslom zadať zákazky dopredu dojednaným aj vzájomne personálne prepojeným podnikateľským subjektom uzatvárala dohody, ktorých účel vykazoval nadobudnutie plnení inak podliehajúcim postupom stanoveným zákonom o verejnom obstarávaní spôsobom, aby sa vyhol verejnému obstarávaniu,“ priblížil prípad krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

Ako ďalej Szabó uviedol, daná osoba v rozpore so zákonom zabezpečila v rámci uskutočnených verejných obstarávaní na úkor iných súťažiteľov, aby s týmito ňou preferovanými podnikateľskými subjektami, boli uzatvorené zmluvy o poskytovaní rôznych služieb. Univerzite takto spôsobila škodu do výšky 130 000€.

Foto: Ilustračné

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM