Adam Stečák Rôzne Správy

Výstavba Košickej futbalovej arény pokročila. V akej fáze sa nachádza?, FOTO

Areál Košickej futbalovej arény sa meni každý mesiac a pribudajú na nej stále nové prvky, ktoré ju posúvajú do finále I. etapy výstavby.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba Košickej futbalovej arény pokročila. V akej fáze sa nachádza?, FOTO
10
Galéria
Zdroj: Adam Stečák

Práce pri výstavbe prvej etapy Košickej futbalovej arény (KFA) pokračujú podľa schválenej zmluvy. Naposledy to boli tribúny, futbalové bránky, parkovisko a spolu s ním aj osvetlenie.

Práce idú, otázne sú peniaze

Práce napredujú a najnovšie k nim pribudli prvky, ktoré slúžia ako ochrana proti vetru. Tie sú osadené na zadnej strane tribún, podobné ako sú na novom futbalovom štadióne v Bratislave.

Doplnená bola aj postranná plošina, ktorá bude slúžiť pre televízne kamery. Termín ukončenia prvej etapy KFA sa blíži do finále. Ako to bude s financovaním celého projektu, je ešte otázne. Z finančného hľadiska je KFA v zložitej situácii.

Medzinárodná úroveň

Ako v polovici septembra uviedol viceprimátor Košíc a predseda predstavenstva akciovej spoločnosti KFA Marcel Gibóda, došlo k menším posunom. Mesto potrebuje na dostavbu ešte päť miliónov eur.

"Boli by sme radi, keby sme chýbajúcich približne päť miliónov eur získali z nejakej dotácie – možno od vlády alebo Slovenského futbalového zväzu (SFZ), s ktorým na tom veľmi aktívne spolupracujeme a rokujeme,“ vysvetlil Gibóda. Získanie týchto financií by pomohlo k dokončeniu etáp číslo I. a II.

Ak sa podarí vybudovať všetko podľa plánu a štadión bude spĺňať kategóriu UEFA 4, bude môcť hostiť reprezentačné zápasy Slovenska prípadne tie medzištátne.

Po dokončení hlavných tribún sa budú realizovať výstavby tribún za bránami a rohoch a tak dôjde k uzavretiu hľadiska tribúnami, ktorý bude mať kapacitu 12 658 divákov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Košíc a okolia

Pozrite si vo fotogalérii ako napredujú práce.

V OBRAZOCH: Košická futbalová arena výstavba
10
Galéria
Zdroj: Adam Stečák
Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM