Veronika Hunyadiová Správy

Na Terase pribudnú ihriská aj kvetinový kruhový objazd

Projekt participatívneho rozpočtu sa v mestskej časti Západ osvedčil. Pozrite sa, aké projekty sa budú realizovať v budúcom roku.

Ilustračný obrázok k článku Na Terase pribudnú ihriská aj kvetinový kruhový objazd
Zdroj: TASR/Roman Hanc

Mestská časť Západ na jeseň spustila druhý ročník participatívneho rozpočtu. Obyvatelia mali možnosť opäť rozhodnúť o tom, kam pôjde časť rozpočtu mestskej časti.

Hlasovať mohli občania v priebehu decembra. Vyberali päť malých projektov do 1 699,99 eur a päť veľkých projektov s financovaním do 12 000 eur. Víťazné nápady mestská časť oznámila pred Vianocami.

Ihrisko len pre dospelých?

Najviac hlasov získal projekt rekonštrukcie detského ihriska v rámci ulíc Bernolákova a Idanská. Cieľom je revitalizácia, rekonštrukcia a doplnenie nových prvkov na už existujúce ihrisko. Obyvatelia Terasy podporili hlasmi aj netradičný nápad na ihrisko pre dospelých.

Ako sa uvádza v návrhu, má ísť o klasické ihrisko určené pre zábavu. Obsahovať by malo klasické hojdačky, šmýkačky, preliezky avšak v rozmeroch, aby ich mohli využívať dospelí.

Kvetinový kruháč

Uspel aj projekt premeny trávnatej plochy vo vnútri kruhového objazdu na Moldavskej na kvetinový ostrov a vytvorenie atraktívneho vstupu do mesta. V kategórii malých projektov uspel návrh projektu hmyzích hotelov. Umiestnené majú byť do Zuzkinho a Katkinho parku. Ďalším projektom je kúpa rozložiteľných stanov pre sociálne divadlo Hopi Hope, aby mohli účinkovať v exteriéri.

Okrem toho by na Terase mali pribudnúť aj Knižné búdky búdky či Petangové ihrisko. Realizovať sa bude aj rozšírenie možností parkovania na ulici Slobody.

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM