Lukáš Zavacký Správy

Parkovacia spoločnosť ubezpečuje ľudí: Košický systém bude najmodernejší na Slovensku

Košický systém parkovania bude podľa spoločnosti EEI najmodernejší na celom Slovensku. Onedlho v meste rozšíri svoju pôsobnosť, keďže doteraz prevádzkovala centrálnu mestskú časť.

Ilustračný obrázok k článku Parkovacia spoločnosť ubezpečuje ľudí: Košický systém bude najmodernejší na Slovensku
Zdroj: TASR

Mestskí poslanci schválili rozšírenie platených zón parkovania. Všetkému však predchádzala nespokojnosť miestnych pred rokovanímpočas neho. O výhodách informovala bratislavská eseročka už v našom nedávnom článku, ale vyjadrila sa aj tentoraz.

„Do Košíc prinášame systém, ktorý je odskúšaný a bežne využívaný v európskych mestách. Viac ako 4000 občanov sa v uplynulých rokoch formou petície domáhalo zavedenia rezidentského systému parkovania, pretože ich občiansky komfort je znižovaný živelným parkovaním cudzích áut,“ povedal výkonný riaditeľ firmy EEI, Ján Tomanovič, a dodal, že práve občania s trvalým pobytom na území metropoly východu získajú výhody, ktoré im ako Košičanom prináležia.

Celková investícia presiahne dva milióny eur, pričom spomenutá spoločnosť vybuduje viac ako 1500 nových parkovacích miest. Bude mať podľa jeho slov na starosti zimnú aj letnú údržbu všetkých takýchto lokalít a odvedie do mestskej pokladne ročne približne viac ako jeden milión eur.

„Uvedomujeme si, že nie všetci novému systému od začiatku budú rozumieť, ale sme presvedčení, že po veľmi krátkom čase občania s trvalým pobytom na území mesta pocítia, že tento systém chráni predovšetkým ich občianske práva,“ dodal J. Tomanovič.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM