Správy

Vodiči pozor na zmeny v doprave! V týchto častiach mesta sa zdržíte

Oprava mosta a frekventovanej cesty na niekoľko mesiacov obmedzia dopravu v dvoch košických mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči pozor na zmeny v doprave! V týchto častiach mesta sa zdržíte
Zdroj: TASR/František Iván

Oprava mosta v mestskej časti Dargovských hrdinov si vyžiada dopravné obmedzenia. S rekonštrukčnými prácami na moste na Triede armádneho generála L. Svobodu v košickej mestskej časti Dargovských hrdinov sa začne v utorok (6. 4.).

„Uvedeným dňom sa začnú osadzovať dočasné dopravné značenia a betónové zvodidlá. Doprava bude usmernená do jedného pruhu v oboch smeroch. Na Mauerovej ulici bude úsek pod mostom dočasne uzavretý,“ uvádza mesto. Následne sa budú realizovať práce na východnej strane mosta. „V prvej etape sa začne búrať polovica mostovky a prechodových dosák,“ dodáva. Účastníkov cestnej premávky zároveň prosí o rešpektovanie dočasného dopravného značenia.

Stavebné práce majú trvať sedem mesiacov, cena diela dosahuje necelých 657-tisíc eur.

Aj na KVP

Dopravné obmedzenia čakajú vodičov aj na Sídlisku KVP. Dôvodom je začiatok stavebných prác na ceste Jána Pavla II. Od stredy 7. apríla bude Ulica Jána Pavla II. čiastočne uzavretá. Oprava cesty bude trvať približne šesť mesiacov a bude rozdelená na dve etapy. Samospráva o tom informovala na sociálnej sieti.

Počas celej doby rekonštrukcie bude komunikácia prejazdná v jednom smere a v jednom jazdnom pruhu od križovatky s Triedou KVP po križovatku Klimkovičova. Vjazdy k obchodu, ku kláštoru a ku kolibe budú priechodné. Výjazd z ulice Jána Pavla II. bude možný iba na Klimkovičovu ulicu.

V 1. etape prác bude uzavretá južná časť komunikácie, uzávierky a obchádzkové trasy budú vyznačené dočasným dopravným značením. Investorom tejto stavby je Mesto Košice, stavebné práce za 710 373 eur zrealizuje spoločnosť Eurovia SK.

O súvisiacich zmenách v prevádzke MHD sme písali v tomto článku.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM