Eva Mikulová Správy

Vyučovanie na košických základných a materských školách pokračuje aj v budúcom týždni

Deti na I. stupni základných škôl a v materských školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Košice budú môcť aj od pondelka 8. marca pokračovať v prezenčnej výučbe.

Ilustračný obrázok k článku Vyučovanie na košických základných a materských školách pokračuje aj v budúcom týždni
10
Galéria
Zdroj: TASR/František Iván

„Krízový štáb mesta Košice sa stotožnil s odporúčaním RÚVZ v Košiciach, aby školy pokračovali v takom režime výuky ako tomu bolo počas tohto týždňa. Do škôl môžu prísť všetky deti zamestnancov s nevyhnutným prezenčným výkonom práce. Zároveň budú otvorené aj školské kluby detí a školské jedálne výhradne pre tých žiakov, ktorí v daný deň sú fyzicky prítomní v škole,“ uviedla počas riaditeľka RÚVZ Zuzana Dietzová.

Respirátory aj rúška

Respirátory budú povinné pre všetkých zamestnancov základných alebo materských škôl. U žiakov materských škôl, resp. 1. stupňa platí výnimka z tej povinnosti a aj naďalej im stačí nosiť rúško.

„Košice sa od 8. marca budú nachádzať medzi čiernymi okresmi. V prípade, ak by sa na školách vyskytli pozitívne prípady zamestnancov alebo žiakov na ochorenie Covid-19, ich riaditelia nám to oznámia. My už potom prijmeme ďalšie opatrenia a vyhlásime karanténu pre všetkých, ktorých sa to bude týkať. Takisto môžeme dať do karantény aj celú triedu, resp. na nevyhnutný čas uzavrieť celú školu,“ doplnila Zuzana Dietzová.

Prečítajte si tiež:

Negatívny test rodiča

„Školy v Košiciach sú momentálne pre detí z pohľadu ochrany ich zdravia jedným z najbezpečnejších miest. Aj preto sme sa stotožnili s názorom RÚVZ a budeme radi, ak čo najviac detí bude môcť pokračovať v prezenčnej výučbe. Všetci rodičia, ktorí splnia predpísané požiadavky majú dvere v našich školách pre svoje deti otvorené,“ skonštatovala viceprimátorka mesta Lucia Gurbáľová

Podmienkou nástupu detí do školy je negatívny test rodiča na ochorenie Covid-19 starší maximálne 7 dní a jeho čestné prehlásenie, že nemá možnosť vykonávať prácu z domácnosti.

Z Košíc:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM