Lenka Fedorová Kultúra

Aprílová ponuka akcií v Košiciach: TOP 10 podujatí, ktoré by ste nemali zmeškať!

Veľkonočné trhy, Kali či Rušňoparáda. Kam sa v apríli vyberiete vy? Nechajte sa inšpirovať 10 tipmi našej redakcie!

Ilustračný obrázok k článku Aprílová ponuka akcií v Košiciach: TOP 10 podujatí, ktoré by ste nemali zmeškať!
Zdroj: TASR/Dnes24.sk

Apríl v Košiciach ponúkne množstvo zaujímavých akcií, ktoré prinesú spestrenie všedných dní. Čaká nás obľúbená Rušňoparáda, ktorá sa každoročne teší stovkám nadšencov, chýbať nebudú ani koncerty, veľkonočné trhy či charitatívne podujatie pre nemé tváre.

APRÍLOVÉ POTULKY: RENESANČNÉ KOŠICE

7. – 9. apríla 2017, Začiatok pred Štátnou vedeckou knižnicou

Milan Kolcun aj tentokrát priblíži miesta, o ktorých ani netušíme, že sa v centre mesta nachádzajú. Ako metropola východu vyzerala v časoch, keď žil Leonardo da Vinci či Michelangelo? Čo bolo vtedy v móde, kto bol renesančnou Superstar? Aké boli renesančné bosorky a renesanční rytieri? A prečo práve vtedy naše mesto zažilo najväčšiu svadbu všetkých čias?

REMESELNÉ TRHY

7. – 8. apríla 2017 o 10:00 – 18:00, OC GALÉRIA SHOPPING

Týždeň pred Veľkou nocou bude u nás opäť v znamení remesiel a tradícií. Začiatkom apríla sa v OC Galéria Shopping usktuočnia veľkonočné Remeselné trhy.

VEĽKONOČNÉ TRHY NA DOMINIKÁNSKOM NÁMESTÍ

7. – 8. apríla 2017 od 9:30 hod., Dominikánske námestie

Ako je už zvykom, aj v tomto roku začne nová sezóna práve veľkonočnými trhmi. Očakáva sa na nich veľké množstvo ľudových remeselníkov, ktorí sa budú prezentovať jednak svojou zručnosťou pri predvádzaní svojho remesla, ako aj hotovými výrobkami.

KALI – DEZERT TOUR

15. apríla 2017 o 23:30, Multihala

Jeden z najúspešnejších reperov na slovenskej hudobnej scéne rozbieha turné k svojmu poslednému albumu DEZERT. nenechajte si ho ujsť už 15. apríla.

DNI UKRAJINY V KOŠICIACH

Dni Ukrajina pomôžu bližšie spoznať kultúru, módu, dizajn, umenie a život za našou východnou hranicou. Bohatý program zahŕňa vystúpenia ukrajinských súborov moderného tanca, súborov a mnoho ďalšieho.

19. – 27. apríla 2017, Košice

ADAM ĎURICA SPOLU TOUR 2017

21. apríla 2017 o 19:00, Košice, Spoločenský pavilón

Mladý a úspešný hudobník, dvojnásobný víťaz prestížnej ankety OTO v kategórii spevák roku, autor hitov Neľutujem a Mandolína vydáva po roku a pol od platinového albumu Mandolína novú dosku s názvom SPOLU, ktorú predstaví naživo na svojom koncertnom turné SPOLU TOUR.

SMOLA A HRUŠKY – 20 ROKOV TOUR

21. apríla 2017 o 19:30, Košice, Collosseum klub

Reggae-punkové zoskupenie Smola a Hrušky vyráža na svoje doteraz najväčšie slovenské turné pod názvom 20 ROKOV TOUR, na ktorom predstaví nový album. Máme sa na čo tešiť!

RUŠŇOPARÁDA 2017

22. – 23. apríla 2017 od 09:00, Košice

Rušňoparáda je najväčšie stretnutie priaznivcov železničnej nostalgie i moderny na východe Slovenska, ktoré sa pravidelne koná v Rušňovom depe ZSSK v Košiciach. Predposledný aprílový víkend si tak rezervujte na toto jedinečné podujatie.

BEH PRE LABKY 2017

22. apríla 2017 o 10:00, Kavečany

Slovenská aliancia ochrancov zvierat pozýva na 1.ročník charitatívneho behu „BEH PRE LABKY“, ktorý sa uskutoční v Košiciach-časť Kavečany pri chate HREŠNÁ. Príďte podporiť dobrú vec :)

62. KOŠICKÁ HUDOBNÁ JAR 2017

27. apríla 2017 – 24. mája 2017, Košice

62. ročník medzinárodného festivalu Košická hudobná jar (KHJ) bude pozostávať z viacerých jedinečných projektov. Mnohé diela zaznejú v Košiciach prvýkrát, predstavia sa umelci svetových kvalít.

Foto: Ilustračné

Zdroj: kamdomesta.sk/Ko­šice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM